PROJECT RISICO

PROJECT RISICO

Projectrisico’s worden vaak beoordeeld aan de hand van de contractsom, de architectuur en uitvoeringstechnische uitdagingen. Terwijl het vaak mis gaat waar je het niet verwacht.

Denk bijvoorbeeld een technische fout in een eenvoudig, maar op veel werken terugkerend, detail. Of aan een op het eerste oog technisch eenvoudig werk waarbij bijvoorbeeld de combinatie met bijzondere contractuele aspecten, eerdere negatieve ervaringen met een opdrachtgever, de kwaliteit van de vooronderzoeken en externe afhankelijkheden het risicoprofiel toch hoog maken. 

We kunnen u helpen bij het introduceren, structureren en implementeren een procesmatige benadering van risicomanagement. Deze methodiek helpt u van elk project (al in offerte-ontwikkel- of tenderfase) het risicoprofiel te bepalen in de vorm van een rating. Afhankelijk van de rating wordt vervolgens al dan niet opgeschaald qua intensiteit van ons risicomanagement en uw interne besluitvormings-niveau. Onze rol daarbij is faciliteren, signaleren en adviseren. Daarbij staat respect voor uw ondernemerschap altijd voorop. Maar het proces borgt dat beslissingen daarover wel op de juiste niveaus worden genomen.

Menu