Als VvE beheerder uw eigen In-Staet verzekeringsdeskundige op kantoor. Alleen nuttig of ook noodzaak?

Als VvE beheerder uw eigen In-Staet verzekeringsdeskundige op kantoor. Alleen nuttig of ook noodzaak?

Of het nu te maken heeft met de polis, of met schades, iedere professioneel beheerder van Verenigingen van Eigenaars heeft regelmatig te maken met verzekeringen.

Of het nu te maken heeft met de polis, of met schades, iedere professioneel beheerder van Verenigingen van Eigenaars heeft regelmatig te maken met verzekeringen.

Wij zien allemaal dat premieverhogingen en hogere eigen risico’s meer regel dan uitzondering zijn. Dit komt door stijgende kosten en hogere schadelast. Daarnaast zijn er nieuwe risico’s die om aandacht vragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van laadpalen, warmtepompen en/of zonnepanelen. Ook vindt er steeds meer verhuur en short-stay plaats.

Kortom veel vraagstukken rondom de verzekeringen, die vaak bij de VvE beheerder terecht komen.

AFM

Al weer een aantal jaar geleden heeft de AFM duidelijkheid gegeven of en wanneer een VvE beheerder vergunning plichtig is. De conclusie is dat vrijwel alle activiteiten met uitzondering van het afhandelen van schade worden geschaard onder bemiddelen en/of adviseren.

Wil je als beheerder je VvE’s ook begeleiden bij de keuze en kwaliteit van de verzekering ontkom je niet aan een WFT-vergunning.

 De praktijk

Voor VvE beheerders zijn verzekeringstechnische zaken slechts een klein deel van hun activiteiten. Logischerwijs hebben verreweg de meeste beheerders dan ook geen vergunning om op te mogen treden voor verzekeringen namens de door haar beheerde VvE’s.

In de praktijk zien wij echter wel dat de besturen steeds meer verwachten van haar beheerder, zeker ook gezien de eerder beschreven “nieuwe” risico’s en wijzigingen die worden doorgevoerd in de polis.

Is de polis nog actueel, hoe zit het met de clausules, is het nog steeds de best passende polis, dekt de polis alle risico’s wel, zijn er alternatieven bij een wijziging van de polis. Kortom, veel vragen die wat ons betreft vragen om een nieuwe manier van adviseren.

Onze oplossing

In-Staet biedt, als onafhankelijk VvE-specialist, beheerders de mogelijkheid om periodiek een specialist VvE verzekeringen in eigen huis te hebben. Wij brengen bij de beheerder op kantoor de huidige situatie in kaart, toetsen de polis, hebben toegang tot alternatieven en schrijven waar nodig een AFM geborgd advies welke gebruikt kan worden in de vergadering. De VvE kan vervolgens haar keuze maken en handelen.

Alle vergunning plichtige activiteiten worden door In-Staet uitgevoerd. Er ontstaat een actieve samenwerking met de beheerder met als resultaat een verzekeringsportefeuille die weer helemaal up to date is.

Meerdere beheerders maken al gebruik van onze VvE verzekeringsprofessionals, met als gevolg efficiency, een portefeuille die altijd up-to-date is, en hierdoor tevreden VvE’s. Daarnaast zien we een leuke uitwisseling van kennis en al snel wordt onze specialist gevonden voor allerlei vragen die bij de VvE’s spelen.

VvE’s verzekeren met de Aandacht &Expertise van In-Staet. Niet alleen nuttig, maar wat ons betreft noodzakelijk.

Meer weten? Bel ons op 085-0077480 of mail naar vve@in-staet.nl.

Meer weten?
Randy Heijnen
Randy Heijnen