Bouwen aan zekerheid: In gesprek met Wit Wognum over de Bouwend Nederland Integraal polis

Bouwen aan zekerheid: In gesprek met Wit Wognum over de Bouwend Nederland Integraal polis

Wit Wognum is een aannemingsbedrijf met een rijke geschiedenis van maar liefst 112 jaar en geleid door de vierde generatie. Wij interviewden Gilbert van Ophem, die zich, naast zijn focus op vastgoed en ontwikkeling, richt op de verzekeringen en alle…

Wit Wognum is een aannemingsbedrijf met een rijke geschiedenis van maar liefst 112 jaar en geleid door de vierde generatie. Wij interviewden Gilbert van Ophem, die zich, naast zijn focus op vastgoed en ontwikkeling, richt op de verzekeringen en alle vraagstukken daaromheen. Waarom heeft Wit Wognum voor een door Bouwend Nederland geselecteerde tussenpersoon?

Samen met In-Staet wordt er gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn over waarom bepaalde zaken wel of niet verzekerd worden. In korte sessies gaan wij met elkaar dieper in op het belang van verzekeringen, maar ook over bijvoorbeeld het contracteren van werken, het beoordelen van bestekken en het voorkomen van schades. “In-Staet is onze sparringpartner en een partij waar we op kunnen terugvallen,”

Een rijke geschiedenis 

Gilbert van Ophem is al 22,5 jaar werkzaam bij Wit Wognum, een aannemingsbedrijf met een rijke geschiedenis van maar liefst 112 jaar en geleid door de vierde generatie. Met zijn makelaarsachtergrond bevindt Gilbert zich in een volgens hem interessant vakgebied, waarbij hij zich, naast vastgoed en ontwikkeling, focust op de verzekeringen en alle vraagstukken daaromheen. 

Een eerste polis uit 1974

In voorbereiding op het gesprek is Gilbert in de archiefkast gedoken. De eerste polis, als voorloper op de Bouwend Nederland polis, die hij kon vinden stamt uit 1974. De Bouwend Nederland Integraal Polis is afgestemd op de specifieke behoeften van de bouwwereld. De polis innoveert op basis van de vragen van bouwbedrijven en wordt goedgekeurd door de ledengroep verzekeringen van Bouwend Nederland.  

Gilbert waardeert dat inbreng vanuit de sector wordt omgezet in dekkingen die zichtbaar zijn in de polis. “Het is een kwaliteitsproduct en opdrachtgevers herkennen dit, wat onze processen vergemakkelijkt,” zegt hij. De kennis van Bouwend Nederland en hun samenwerking met betrouwbare partijen geeft Gilbert vertrouwen in het product.  

De toegevoegde waarde van een verzekeringsmakelaar  

Voor Gilbert biedt In-Staet samen met Bouwend Nederland meer dan alleen een goed product. “In-Staet is onze sparringpartner en een partij waar we op kunnen terugvallen,” zegt hij.  

Samen met In-Staet wordt er gewerkt aan het vergroten van het bewustzijn over waarom bepaalde zaken wel of niet verzekerd worden. In korte sessies gaan wij met elkaar dieper in op het belang van verzekeringen, maar ook over bijvoorbeeld het contracteren van werken, het beoordelen van bestekken en het voorkomen van schades. 

Wit Wognum waardeert de persoonlijke aandacht van het vaste klantenteam, waardoor er snel en adequaat geschakeld kan worden. Hij vindt het belangrijk dat er een match is in de manier van communiceren: “Wij zijn een nuchter West-Fries bedrijf, recht voor z’n raap, en die taal moet bij elkaar passen.” Eerlijkheid en aandacht staan centraal in de samenwerking.  

Hoe de nieuwe generatie binnen Wit Wognum tegen risico’s aankijkt 

Gilbert merkt verder op dat risico’s en de benadering van risico’s veranderd zijn en dat de nieuwe generatie binnen Wit Wognum geconfronteerd kan worden met grotere en complexere schades die je vroeger nog zelf kon oplossen. Het zelf oplossen wordt complexer, waaruit meer dan eens het belang blijkt van de adviseur die jouw bedrijf kent.  

Hij ziet de toekomst positief in, ondanks uitdagingen zoals stikstof, materialen en arbeidskrachten. “Wit Wognum is er om onze relaties snel en kundig te helpen. Met Bouwend Nederland en In-Staet hebben we partners die deze snelheid en kundigheid mede faciliteren.” 

Meer weten?
Randy Heijnen
Randy Heijnen