Bang voor BENG?

Bang voor BENG?

BENG omvat de nieuwe energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland. De drie BENG-indicatoren zijn de maximale energiebehoefte van het gebouw, het maximale primair fossiel energiegebruik en het minimale aandeel hernieuwbare energie.

De BENG is per 1 januari 2021 actief geworden. Voor meer informatie, zie https://lnkd.in/dRbYxWD. U bent hier ongetwijfeld al mee bezig. De energienormen worden steeds strenger, en hierdoor veelal ook uw aansprakelijkheid tegenover opdrachtgevers van bouwwerken. Zulke claims vallen niet onder een standaard CAR of bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Reden temeer om uw ontwerprisico serieus aan te pakken, uiteraard in bredere zin dan alleen de BENG.

In-Staet Verzekeringen en Risicoadvies kan u helpen bij dit risicomanagement. Wij helpen met contracteren richting opdrachtgevers en adviseurs, maar ook door samen met u in te zoomen op het ontwerpproces. Zeker leden van Koninklijke Bouwend Nederland kunnen wij goed van dienst zijn bij het aanvullend verzekeren van dit risico. De optionele ontwerpdekking van onze Koninklijke Bouwend Nederland Integraal Polis (BNIP) biedt een optionele ontwerpdekking al vanaf een premie van € 1.000,- per jaar. Onze adviseurs vertellen u graag meer!

Meer weten?
Randy Heijnen
Randy Heijnen