Zijn verzekeringen bij u ook een ondergeschoven kindje?

Zijn verzekeringen bij u ook een ondergeschoven kindje?

Ieder bedrijf heeft ermee te maken: risico’s en verzekeren. Deze aspecten zijn van belang voor de continuïteit van uw bedrijf. Echter, krijgt het niet de aandacht die het zou moeten krijgen; het welbekende ondergeschoven kindje. In-Staet kan hierbij helpen.

Ieder lidbedrijf heeft ermee te maken: risico’s en verzekeren. Je kunt er niet omheen en je bent je ervan bewust dat het van belang is voor de continuïteit van jouw bedrijf. Tegelijkertijd realiseer je je ook dat het niet de aandacht krijgt die het zou moeten verdienen; het welbekende ondergeschoven kindje. Je zou hier best wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Verzekeringen zijn vaak niet het favoriete onderwerp binnen een bedrijf. Er zou eigenlijk meer tijd vrij gemaakt moeten worden om het goed te doen. Echter, het aantrekken van een medewerker hiervoor is ook weer niet interessant genoeg. Herkenbaar?

We weten allemaal dat het terugdringen van onnodige kosten de eerste verdiensten zijn waar vaak niet tegenaan te werken valt. Kosten die met een goede risicoafstemming deels te voorkomen zijn. Hier valt nog veel te winnen!

Verzekeren is het sluitstuk van risicobeheer. Wat en wie is verzekerd? Welke schade moet ik waarop melden? Betaal ik niet te veel, en ga zo maar door. Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat je hier hulp bij nodig hebt. Vanaf nu bieden we deze hulp als ledenvoordeel aan met de gedetacheerde (part-time) Interne Verzekeringsregisseur van In-Staet. Jij bepaalt zelf welke vorm van ondersteuning je hierbij wenst, of dit nu inhoudelijk/operationeel, procesmatig of op strategisch niveau is.

Hieronder tref je enkele voorbeelden waar de In-Staet verzekeringscoach jouw bedrijf kan helpen:

  • Meekijken en beoordelen van contracten, overeenkomsten en leveringsvoorwaarden. Bij een werk worden over en weer diverse contracten gesloten. Wat staat er nu echt? Wat zijn de risico’s? Zijn er dubbele dekkingen, of juist gaten in de dekking? Zeker op projectbasis ontstaan na schade vervelende discussies, welke te voorkomen zijn als je vooraf van gedachten kunt wisselen met een specialist.
  • Second opinion van jouw verzekeringspakket. Het toetsen of het pakket aansluit bij jouw activiteiten en het risicoprofiel van jouw bedrijf.
  • Administratieve ondersteuning. Van het opschonen van de verzekeringsmap tot het meekijken naar de routing van alle verzekeringscorrespondentie, facturen, schades, aanschaf nieuwe bedrijfsmiddelen etc.
  • Implementeren van risicomanagement binnen jouw bedrijf. Het informeren van alle betrokkenen binnen het bedrijf over de materie, of het geven van een training over bouw-gerelateerde risico’s en verzekeringen (CAR, bedrijfsaansprakelijkheid en ontwerp) leidt tot bewustwording en een lagere schadelast.
  • Vervangen van je eigen verzekeringsman of vrouw, of opvangen piekwerkzaamheden. Is je eigen ‘verzekeringsman of –vrouw’ tijdelijk niet beschikbaar, of loopt hij of zij helemaal over? Het zou fijn zijn als je iemand tijdelijk tot je beschikking hebt die zijn of haar taken overneemt.

In-Staet Interne Verzekeringsregisseur

Heb je (tijdelijk) hulp nodig bij dat complexe project, op het gebied van schadebehandeling, hoe om te gaan met aansprakelijkstellingen, of andere risico’s waar je advies wenst of wilt sparren?

Onze partner In-Staet biedt, naast verzekeringspartner van de Bouwend Nederland Integraal Polis, een laagdrempelige oplossing voor jouw vraagstuk. Met jouw eigen part-time Interne Verzekeringsregisseur van In-Staet ben je verzekerd van een objectief advies van een topcoach met gemiddeld 20 jaar ervaring in de bouwwereld.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je graag meer weten over het ledenvoordeel van In-Staet? Neem dan contact op met afdeling Ledenvoordelen via 079 3 252 166 of stuur een bericht.

Meer weten?
Randy Heijnen
Randy Heijnen